Президент Латвії Раймондс Вейоніс відвідав зону ООС та підтримав українських воїнів

оновлено

Президент Латвійської Республіки Раймондс Вейоніс у ході візиту в Україну в неділю, 25 листопада, здійснив візит до району проведення операції Об’єднаних сил на Донеччині.
Про це повідомив прес-центр ООС.

Із главою Латвії провів робочу зустріч начальник штабу – перший заступник
командувача Об’єднаних сил Валерій Залужний.

Генерал-майор Залужний зупинився на завданнях, характері та особливостях операції Об’єднаних сил та обговорив із президентом Латвійської Республіки безпекову ситуацію у регіоні. Зокрема, начальник штабу підкреслив, що, незважаючи на Мінські домовленості, російська сторона продовжує нагнітати обстановку на сході України і не зацікавлена у припиненні бойових дій.

“Упродовж візиту високий закордонний гість мав змогу наочно упевнитись у тому, що російські окупаційні війська ведуть неоголошену війну не тільки проти українських захисників, а і мирного населення”, – зазначено в повідомленні.

Раймондс Вейоніс оглянув зруйновані бойовиками та російськими окупантами житлові будинки, інтернат, лікарню та інші споруди соціальної інфраструктури.

Крім іншого, президент Латвії відвідав одну з військових частин Об’єднаних сил, де познайомився з умовами життя та побутом військових ЗС України, а також особисто зустрівся з ними.

ОНОВЛЕНО. Прес-служба президента Латвії уточнила, що Раймондс Вейоніс побував у місті Мар’їнка Донецької області та на однойменному КПВВ.

“Під час зустрічі з військовими Збройних сил України президент Латвії підтвердив рішучу підтримку Латвією територіальної цілісності та суверенітету України і підкреслив, що Латвія не визнає нелегальні вибори в неконтрольованих районах Донецької й Луганської областей”, – сказано в прес-релізі.

Президент Латвії зазначив: “Коли я відвідав зону конфлікту, я ще раз переконався, що цей конфлікт не припинився. Через інциденти Україна практично щодня стикається з людськими жертвами. У Росії є всі інструменти, щоб покласти край конфлікту, який вона спричинила. Однак, на жаль, до цього часу не вжито заходів для деескалації конфлікту. Тому санкції проти Росії повинні залишатися в силі”.

“Незважаючи на складні обставини, в яких функціонує Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні, вона безцінно сприяє дотриманню та імплементації Мінських угод. Латвія також направила до місії ОБСЄ вісім експертів”, – заявив також Вейоніс.

Президент Латвії зазначив, що Латвія надає й готова далі надавати гуманітарну допомогу Україні, в тому числі організувати реабілітацію постраждалих українських військових та дітей у Латвії.

Президент Латвії привітав той факт, що за останні роки Латвією було надано медичне лікування 15 пораненим українським солдатам.

Фото прес-центру ООС:

президент Латвії Раймондс Вейоніс - ООС _1 президент Латвії Раймондс Вейоніс - ООС _2 президент Латвії Раймондс Вейоніс - ООС _5 президент Латвії Раймондс Вейоніс - ООС _6 президент Латвії Раймондс Вейоніс - ООС президент Латвії Раймондс Вейоніс - ООС _4
<
>

Із президентом Вейонісом зустрівся також голова Донецької ОДА/ВЦА Олександр Куць.

Напередодні Раймондс Вейоніс у Києві взяв участь у жалобних заходах з нагоди 85-х роковин Голодомору.

Як інформувала “Новинарня“, раніше зону АТО/ООС відвідувала президент Естонії Керсті Кальюлайд.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна