Шлях колаборанта: екс-депутат Верховної Ради став “спікером парламенту ДНР”

 

Денис Казанський 
журналіст, блогер, переселенець з Донеччини

(FB)

Із 2014 року мешканців Донбасу лякали “київською хунтою”, а російська пропаганда стверджувала, що проголошення “ЛДНР” було відповіддю на “державний переворот” в Києві. Але в “ДНР” відбулися так звані “вибори”, за підсумками яких головою “народної ради ДНР” (тобто, спікером парламенту) став колишній народний депутат України від КПУ — Володимир Бідьовка.

Бідьовка був нардепом до жовтня 2014 року. Після перемоги Майдану він навіть не думав їхати із Києва або якось виступати проти подій, а підтримав нову владу. Бідьовка справно ходив у Раду, голосував за відсторонення Януковича від влади і найсмішніше — за призначення в.о. президента Олександра Турчинова. Тобто, за того самого “кривавого пастора”, якого в “ДНР” називають “воєнним злочинцем” і проклинають за АТО.

Окрім того, Бідьовка голосував за вшанування загиблих і поранених на Майдані, за євроінтеграцію і багато іншого. Ніхто не примушував його це робити. Ніхто не направляв на нього автомат. Чимало колег Бідьовки поїхали з Києва чи відмовлялися голосувати в Раді після Майдану. А він залишився і підтримував тих, кого тепер називають “київською хунтою”, весь 2014-й, доки не позбавився свого крісла після позачергових виборів в жовтні.

Тільки-но Бідьовка зрозумів, що український мандат йому більше не світить, він став “патріотом ДНР” і переїхав у Донецьк. І там його не лише не “кинули на підвал”, а й  швидко вибрали “депутатом”. А тепер — і взагалі “спікером парламенту”.

Це доказ того, що вся історія із “ЛДНР” від початку і до кінця — суцільний бандитизм, який не має нічого спільного із ідеологією і принципами. Російські куратори, які ставили Бідьовку на чолі “народної ради” самі не вірять в ту маячню про карателів і хунту, яку заливають людям у вуха. Якщо би вірили, то ніколи би не призначали “поплічника хунти” на такий пост.

Ті ж люди, які допомагали Турчинову стати в.о. президента, тепер розповідають мешканцям Донбасу про “державний переворот” і “хунту”. Суцільна фантасмагорія! Але найбільш вражає те, що навіть після таких прикладів ще знаходяться ті, хто вірить та сприймає це все серйозно…

Читайте також:
Синьйор Помідор” Трапезников не влаштовує старих кандидатів на “главу ДНР”, – Казанський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.