Саміт G20: Трамп проігнорував Путіна, Макрона ніхто не зустрів

 

У Буенос-Айресі проходить відкриття саміту “Великої двадцятки”, на якому світові лідери обговорюватимуть найгостріші проблеми сьогодення.

Як повідомляє ВВС, очікують, що головними темами саміту стануть конфлікт України і Росії у Керченській протоці, вбивство саудівського журналіста Хашоггі, питання торгової політики і зміна клімату.

Журналісти з місця подій вже встигли звернути увагу на те, що президенти США і Росії не потисли одне одному руки. Коли лідери держав вишиковувалися для спільного фото, Володимир Путін першим піднявся на подіум, а Дональд Трамп просто пройшов повз нього.

Згодом, коли політики вирушили до зали пленарних засідань, президент РФ йшов попереду, Трамп тримався на відстані від нього.

Так само, звертають увагу журналісти, президент США уникнув рукостискання зі спадковим принцом Саудівської Аравії Мохаммедом бін Салманом.

Натомість привітався з ним Володимир Путін — причому їхнє рукостискання було відверто дружнім. На численних фото видно, як вони сидять поруч, щось обговорюють і сміються.

Володимир Путін і спадковий принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно очікували, що під час саміту G20 Трамп і Путін проведуть зустріч, проте напередодні президент США повідомив про її скасування. Рішення ухвалили через захоплення Росією українських суден в Керченській протоці.

“Зважаючи на той факт, що кораблі і моряки не повернулися до України з Росії я вирішив, що для всіх зацікавлених сторін буде краще скасувати заплановану зустріч в Аргентині з президентом Володимиром Путіним. Чекаю на новий змістовний саміт після того, як ситуація вирішиться!”, — написав Трамп у Twitter.

Той факт, що Трамп проігнорував і принца Саудівської Аравії, пов’язуть зі скандалом навколо вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі в будівлі саудівського консульства в Стамбулі.

Ймовірно, з цієї ж причини “розвести” з Мохаммедом бін Салманом організатори вирішили президента Туреччини. На спільному фото їх розставили по різних кінцях подіуму.

Президент Франції Еманнуель Макрон, як і інші світові лідери, прибув до Буенос-Айреса літаком. Проте на виході він виявив, що його з дружиною з якихось причин ніхто не зустрічає.

Марон не розгубився: він потис руку двом працівникам аеропорту і самостійно пішов по червоній доріжці.

Віце-президент Аргентини Габріела Мекетті зустріла французького лідера тільки тоді, коли він вже підійшов до свого автомобіля.

Еманнуель Макрон, якого ніхто не зустрів на виході з літака, потис руки працівникам аеропорту.

Згодом аргентинські ЗМІ, написали, що інцидент трапився через “помилку в протоколі”.

До слова, “Велика двадцятка” складається з 19 найбільш промислово розвинених країн світу і Євросоюзу як окремого члена організації.

До G20 входять Аргентина, Австралія, Бразилія, Канада, Китай, Франція, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Японія, Мексика, Росія, Саудівська Аравія, ПАР, Південна Корея, Туреччина, Велика Британія і США.

Читайте також:
Порошенко просить Трампа вплинути на Путіна на саміті G20

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна