ЦРУ встановило вбивцю Хашоггі

 

Центральне розвідувальне управління дійшло висновку, що вбити журналіста Джамаля Хашоггі у Стамбулі наказав спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Сальман Аль Сауд.

Тому всі заяви саудівської влади про те, що вона взагалі не має стосунку до цього злочину спростовуються, повідомляє The Washington Post.

ЦРУ дослідила декілька джерел, зокрема телефонний дзвінок брата спадкоємного принца Халіда бен Сальмана (посла Саудівської Аравії у Сполучених Штатах), який він робив Джамалю Хашоггі. Цей дзвінок перехопила розвідка США.

Халід сказав журналістові, що той має з’явитися у консульство Саудівської Аравії у Стамбулі, щоб отримати документи, і запевняв його в тому, що це безпечно.

Видання зазначає, що Халід зробив дзвінок на прохання свого брата.

Однак Халід бін Салман заявив, що ніколи не розмовляв із Джамалем Хашоггі.

“Як ми вже сказали Washington Post, останній мій із ним контакт був у текстовому форматі 26 жовтня 2017 року. Я ніколи не говорив із ним по телефону та не закликав їхати до Туреччини”, — заявив Халід.

Як повідомляла “Новинарня“, саудівський опозиційний журналіст і блогер Джамаль Хашоггі зник у консульстві у Стамбулі 2 жовтня, коли прийшов оформлювати документ про сімейний стан. Турецькі джерела стверджують, що Хашоггі був захоплений “смертельною командою” із 15 осіб, які двома літаками прибули з Аравії за кілька годин до вбивства.

За висновком Туреччини, саудівські агенти убили та розчленували тіло журналіста.

Саудівська Аравія до останнього заперечувала факт смерті, але згодом визнала, що Хашоггі помер випадково, внаслідок бійки.

Читайте також:
“Принесіть голову собаки”. У Стамбулі знайшли останки вбитого саудівського опозиціонера

Підозрювані у справі про зникнення журналіста Хашоггі пов’язані з принцом Саудівської Аравії, — ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна