Генштаб просить не постити в соцмережі військову інформацію

 

Генеральний штаб Збройних сил України звернувся до громадян із проханням не проводити фото-, відеозйомку та онлайн-трансляцію, не публікувати у соціальних мережах відомості про побачену військову техніку, об’єкти та завдання ЗСУ. Також наголошено на забороні застосовувати безпілотники для спостереження за військовими.
Про це йдеться в повідомленні управління зв’язків із громадськістю Збройних сил України в середу, 28 листопада.

Ідеться про заборону розкривати:

  • місцезнаходження військової техніки, озброєння, майна та особового складу;
  • рух колон військової техніки та переміщення будь-яким способом особового складу;
  • режимні військові об’єкти Міністерства оборони та ЗС України та несанкціоновано не проникати на їхню територію;
  • завдання органів військового управління, військ (сил) щодо бойової готовності, оперативної підготовки та застосування військ (сил);
  • підготовку та проведення навчань (тренувань, маневрів, воєнних ігор);
  • організацію, чисельність та дислокація військ (сил).

“Нагадуємо, що в районі проведення навчань, над військовими частинами, об’єктами та полігонами всі помічені безпілотні літальні апарати будуть збиті. Особи, які здійснювали запуск або керували цими БПЛА, будуть затримані та притягнуті до відповідальності”, – ідеться в повідомленні.

Прохання ґрунтується з урахуванням ухваленого Верховною Радою України Закону №9338 від 26.11.2018 “Про затвердження Указу Президента України № 391/2018 від 26.11.2018 «Про введення воєнного стану в Україні»“, Закону України “Про правовий режим воєнного стану”, відповідно до наказу Міністерства оборони України “Про затвердження Переліку відомостей Міністерства оборони України, які містять службову інформацію” № 720 від 27.12.2016 (зі змінами – № 395 від 27.07 2017).

“Допоможімо та підтримаймо Збройні Сили України та захисників держави!” – закликали в ГШ.

Читайте також:
Що забороняє Закон “Про правовий режим воєнного стану”.
ПОВНИЙ ТЕКСТ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна