На сході Польщі розсилають фейкову “тривогу” через воєнний стан в Україні

 

Мешканці Східної Польщі у понеділок, 26 листопада, отримали sms-повідомлення, що нагадують оповіщення про тривогу від Урядового центру безпеки, начебто через надзвичайні події в Україні.

Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 27 листопада, повідомили у прес-службі УЦБ Польщі.

Фальшиві “оповіщення” від Урядового центру безпеки поширили мешканці східних районів Польщі.

“УЦБ не надсилав сповіщень про тривогу, які містять вимогу прибути чоловікам до адміністрацій гмін”, — йдеться у повідомленні на сайті відомства.

Напередодні поляки отримували від абонента із підписом “Тривога УЦБ” повідомлення схожого змісту: “Увага! Чоловіки віком 18-65 років, які мешкають у гміні Дукля, зобов’язані з’явитися до адміністрації гміни 27 листопада 2018 року о 10-й годині ранку через кризову ситуацію в Україні. Просимо очікувати подальших сповіщень”.

В УЦБ інформують, що “справою фальшивих сповіщень тривоги займається агентство внутрішньої безпеки та поліція”.

Як інформувала “Новинарня“, на тлі рішення про запровадження воєнного стану невідомі розсилають жителям Сумщини SMS із закликом прибути до військкомату.

Читайте також:
“Я вас всіх поріжу!”: на кордоні з Польщею сталася масова бійка

У Польщі порушили справу проти українця через наклейку з тризубом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна