Знову “глибока стурбованість”. Як і в 2014-му, можемо розраховувати лише на себе, – Тимчук

 

Дмитро Тимчук
військовий журналіст, координатор групи “Інформаційний спротив”, народний депутат України від “Народного фронту”

(FB)

Поки що ми знаємо про офіційну позицію лише кількох держав-партнерів щодо збройної агресії РФ проти України в Азовському морі. Литва, Латвія, Польща, Канада… У Конгресі США звернулися до президента з вимогою “притягнути до відповідальності Путіна на саміті G-20”.

В ЄС наразі реагують на рівні 2014 року – висловлюють “глибоку стурбованість”, і просять “сторони” не робити різких рухів. (В НАТО, де всі рішення ухвалюються консенсусом, на жаль, та ж картина – “ми закликаємо до стриманості і деескалації“).

Історія Європу нічому не вчить. В усякому разі, це враження на даний момент (дай Бог помилятися).

Подивимося, як і коли Захід та ООН розгойдаються. А поки що, як і в 2014-му, можна розраховувати лише на себе. На щастя, наша армія і флот – вже далеко не на убогому рівні 2014-го.

Російські агресори вирішили нарешті показати своє справжнє обличчя, не ховаючись за мантри “іхтамнєт”. Але і тут істинно “по-російському”. Стріляти “в спину” українським кораблям на зворотному курсі, обклавши в десять разів більшими силами, – це якраз за заповітами Путіна. Яке там “міжнародне право”, про що ми говоримо?

РосЗМІ молотять про якісь “плавучі міни”, які нібито перевозили буксир і катери ВМС України. Тупезна брехня. Та якби в ФСБ на секунду це допустили, у всій неосяжній Росії можна було б знайти готових піти на таран хіба що в психлікарні. Російська відвага – це патологічне боягузтво і підлість. Без цього “скрєпи” не працюють.

На Заході повинні зрозуміти просту істину. Всі ці розмови про нібито “провокації українського флоту” – не випадкові. Потім російські агресори атакують у Чорному морі цивільне судно, може й круїзне, і кричатимуть, що це “українська торпеда”. Трагічний досвід кремлівського людоїдства і підлості є – досить згадати рейс МН17.

Читайте також:
Бій у Керченській протоці: кораблі ВМСУ захоплені росіянами, шість моряків поранені

РосЗМІ показали захоплені українські кораблі в порту Керчі. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна