Україна і Латвія мають спільне бачення протидії гібридним загрозам РФ, — Порошенко

 

Президент Петро Порошенко заявив, що уже зараз спостерігаються численні спроби Росії вплинути на майбутні вибори в Європі та Україні, й наголосив на важливості спільної, зокрема й з Латвією, протидії таким загрозам.

Про це він сказав у суботу, 24 листопада, на спільному з президентом Латвійської Республіки Раймондсом Вейонісом брифінгу.

“У Європі наступного року відбудеться низка важливих виборів, важливі вибори в 2019 році відбудуться і в Україні — президентські, парламентські. Дуже важливо не дати Росії вплинути на них. Ми бачимо вже зараз численні спроби, і наші спільні зусилля дають нам надію, що зможемо активно і ефективно протидіяти зазначеним загрозам“, — зазначив Порошенко за результатами зустрічі з латвійським колегою.

“Нині Російська Федерація, законний спадкоємець СРСР, продовжує дотримуватися такої поведінки, агресивна політика щодо України триває, це те, що відбувається перед нашими очима, — це неоголошена війна на Донбасі, незаконна анексія Криму і де-факто блокада Азовського моря. Таким чином, міжнародна спільнота повинна не лише пам’ятати цю трагічну сторінку української історії, але також показувати чітку, сильну позицію проти агресії і зневажання міжнародного права”, — сказав Раймондс Вейоніс.

За словами Порошенка, Україна і Латвія мають спільне бачення щодо необхідності протидії тим гібридним інструментам, які Кремль застосовує в Україні та Європі.

Серед таких гібридних інструментів Москви президент назвав кібератаки, пропаганду, фейкові новини.

Як відомо, наступні чергові вибори президента України мають відбутися в кінці березня 2019 року, Верховної Ради — в кінці жовтня 2019 року.

Читайте також:
Винищувачі НАТО тричі піднімали над Балтикою на перехоплення літаків РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна