У центрі Прип’яті встановили “цифрову” скульптуру. ВІДЕО

 

У четвер, 22 листопада, на території Чорнобильської зони відчуження відбулась активація масштабної інтерактивної діджитал-скульптури у рамках міжнародного арт-проекту ARTEFACT.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

“ARTEFACT “ожив” у Прип’яті лише на день, щоби поспілкуватися з присутніми за допомогою штучного інтелекту”, — кажуть автори проекту.

Арт-проект за участі українських та іноземних митців єднає медіа, digital та арт.

Музичний супровід до скульптури створив Крістоф Етьє спільно з українським медіамитцем RASSVET.

Саундтрек створили на основі бібліотеки “Звуки Чорнобиля”, яку команда арт-проекту записала у зоні відчуження.

Сама скульптура являє собою величезну зірку зі світловими панелями, підвішену на крані екскаватора посеред центральної площі міста Прип’ять.

“Активована” у повній темряві мертвого міста, інсталяція створювала малюнки із лазерних променів на стінах напівзруйнованих будівель.

Надалі організатори проекту планують створити документальний фільм ARTEFACT, залучити скульптуру до культурних подій у Києві, зрештою відправити її у подорож світом, аби залучити світове суспільство до проблематики проекту.

Метою культурно-соціального арт-проекту є привернення уваги громадськості до проблеми усвідомленого споживання і поширення інформації та навчити людей фільтрувати інформацію.

Проект зачіпає важливі проблеми інформаційної епохи — фейкові новини, маніпулювання інформацією, медіаграмотність.

Проект створювався за підтримки Українського культурного фонду, Держагентства з управління зоною відчуження, Мінінформполітики та Мінекології та природних ресурсів.

Читайте також:
Знаменита британська поп-група зняла кліп у Прип’яті. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна