У листопаді 272 депутати пропустили понад половину голосувань у Верховній Раді

 

У листопаді 58 народних депутатів пропустили понад 90% голосувань Верховної Ради, 13 із них не проголосували жодного разу. Понад 50% голосувань пропустили 272 нардепи.

Про це повідомляє громадський рух “Чесно”.

“Шість з 13-ти, згідно з даними письмової реєстрації, не голосували з невідомих причин, ще шестеро перебувають під слідством, втекли з країни або написали заяву про припинення повноважень“, – йдеться у повідомленні.

У листопаді Верховна Рада працювала у сесійному залі вісім днів, провела 12 засідань, на яких відбулося 389 голосувань.

Відповідно до даних “Чесно”, понад 50% голосувань пропустили 272 нардепи, понад 90% голосувань пропустили 58 нардепів.

Зокрема, нардепи, які були відсутніми під час усіх голосувань – це Роман Зварич (БПП), Віталій Чепинога (БПП), Вадим Рабінович (“Оппоблок”) Євген Бакулін (позафракційний), Сергій Клюєв (позафракційний), В’ячеслав Константіновський (позафракційний), Вадим Кривохатько (позафракційний, за всю каденцію взяв участь у 18,5% голосувань), Євген Мураєв (позафракційний), Олександр Онищенко (позафракційний), Надія Савченко (позафракційна, перебуває у СІЗО), Дмитро Ярош (позафракційний, за усю каденцію взяв участь лише у 1,95% голосувань), Андрій Журжій (“Самопоміч”), Лев Підлісецький(“Самопоміч”).

До слова, згідно з даними “Чесно”, Зварич, Бакулін та Рабінович стали одними з найбільших прогульників жовтня. Також у переліку – Гліб Загорій та Костянтин Жеваго.

2017 року жодного разу у Раді не проголосували троє депутатів – Сергій Клюєв, Олександр Онищенко та Євген Бакулін. Усі вони перебувають за кордоном після звинувачень у кримінальних правопорушеннях.

Читайте також:
Понад 20 депутатів отримують компенсацію, маючи своє житло в Києві, – Луценко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна