У парламенті з’явився ще один законопроект про перейменування Дніпропетровської області

 

Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді альтернативний президентському законопроект про перейменування Дніпропетровської області.

Про це свідчать дані на офіційному порталі парламенту.

Ініціаторами проекту №9310-1 “Про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області)” виступили більше ста народних обранців, серед яких представники фракцій “Народного фронту”, “Батьківщини”, Радикальної партії, БПП, “Самопомочі” і групи “Воля народу”.

Наразі текст документу на сайті відсутній, але один з авторів законодавчої ініціативи Єгор Соболєв у коментарі “Українській правді” повідомив, що депутати знову пропонують Раді назвати область Січеславською.

За словами Соболєва, він сподівається, що цього разу БПП не дасть провалити голосування.

У вівторок, 20 листопада, Верховна Рада не включила до порядку денного і не направила на висновок Конституційного суду проект закону “Про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області)” (№ 8329).

Цим законопроектом передбачалося перейменування Дніпропетровської області на Січеславську.

У середу, 21 листопада, президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради законопроект № 9310, який передбачає перейменування Дніпропетровської області на Дніпровську.

Відповідний проект закону “Про внесення зміни до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області)” зареєстрований в парламенті.

Читайте також:
Декомунізація у ВР: Кропивницька область пройшла, Січеславська – ні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна