Кремль провалився у досягненні своїх цілей в Україні, – Шевчік

 

Дії Російської Федерації у 2014 році, які призвели до анексії Криму та дестабілізації на сході України, були поворотним моментом, який ознаменував грубе порушення міжнародного правопорядку.

Але Росія провалилася у досягненні своїх цілей в Україні, заявив у четвер, 22 листопада, експерт Європейського центру політичної стратегії та Німецького фонду Маршалла Барт Шевчік під час засідання Комітету Європарламенту із закордонних справ, передає “Укрінформ”.

Зустріч була присвячена визначенню стратегії ЄС у відносинах з Російською Федерацією.

“Росія намагалася створити хаос в Україні, анексувавши Крим та втрутившись у ситуацію на сході України, що вже призвело до 10 тисяч жертв. Російські мрії про “Новоросію”, оприлюднені у 2014-2015 роках, погрожували подальшим розрізанням України. Але Росія провалилася у досягненні власних завдань. Уряд України знаходиться при владі, її громадянське суспільство продемонструвало надзвичайну стійкість і рішучість протягом минулих чотирьох років“, — сказав європейський експерт.

Він окремо наголосив, що найбільшою загрозою для себе режим Кремля вважає існування поряд із собою вільної демократичної України.

“Фундаментальне занепокоєння Росії, яке полягало у перспективі знаходитися поряд із демократичною Україною, збулося. Демократи в Києві є чи не більшою загрозою для Москви, ніж такі ж демократи у Вільнюсі, Таллінні або у Ризі”, — додав Шевчік.

Читайте також:
Розслідувачі InformNapalm дізналися, як Кремль у 2014-2015 роках “розхитував” Південь і Схід України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна