Кабмін заборонив батькам залишати дітей у санаторних школах-інтернатах на канікули

 

Кабінет міністрів України прийняв положення про санаторні школи, яке забороняє батькам залишати дітей в таких закладах на канікули.

Про це в середу, 21 листопада, повідомили в прес-службі Міністерства освіти і науки.

Як інформують у відомстві, навчання в санаторній школі відбувається з індивідуальним підходом і в оздоровчо-щадному режимі. Його визначає медико-педагогічна комісія закладу, яка моніторить стан здоров’я і особливості розвитку кожної дитини.

“Для тих учнів, які мають труднощі в навчанні, положення передбачає можливість проведення додаткових індивідуальних, групових занять та консультацій”, — уточнили у МОН.

Санаторні школи забезпечують навчання для дітей з такими видами захворювань, як сколіоз, цукровий діабет, малі і неактивні форми туберкульозу, захворювання серцево-судинної системи, психоневрологічні захворювання, хронічні неспецифічні захворювання органів дихання і травлення.

Термін перебування дитини в інтернаті санаторної школи встановлюється індивідуально за призначенням лікарів. Зазвичай він становить не більше року.

“Для того, щоб посилити батьківську відповідальність за дітьми, що навчаються в санаторних школах-інтернатах, положення забороняє батькам залишати дітей в закладі на канікули. У разі, якщо вони хочуть залишити дітей в школі на вихідні, батьки повинні повідомити про це відповідні соціальні служби”, — наголошують у повідомленні.

Згідно з положенням, гранична наповнюваність класів в санаторних школах становить 20 учнів. Тривалість уроку залежить від класу — від 35 до 45 хвилин, а для окремих індивідуальних або групових занять — 20 і 40 хвилин відповідно.

Крім того, для кожного з видів шкіл, відповідно до захворювань їхніх вихованців, прописані особливості організації навчання та лікування.

Читайте також:
Понад 42 тисячі дітей Донбасу не мають свідоцтв про народження українського зразка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна