Google представив новий захист від фейкових новин

 

Google оголосив про нові, спеціально підготовлені до майбутніх виборів в Європарламент заходи боротьби з недостовірними новинами.

Про це йдеться в опублікованій в блозі Google інформації за підписом Лі Джуніус, директора з публічної політики і відносин з державними органами влади в ЄС, передає УНІАН.

Як випливає з оголошення, компанія робить обов’язковою вказівку про фізичні або юридичні осіби, які оплатили рекламу і внутрішній процес верифікації політичних рекламодавців.

Крім обов’язкового розкриття інформації про платників та рекламодавців Google має намір представити звіт про прозорість передвиборчої реклами з інформацією про те, хто платив за таку рекламу, на кого вона розрахована, і скільки на неї було витрачено, а також бібліотеку рекламних роликів з можливістю пошуку.

Очевидним недоліком таких заходів є те, що вони стосуються тільки тих рекламних роликів, які вказують назву політичної партії, кандидата або особу, що обіймає політичну посаду в цей час.

Вибори в Європейський парламент відбудуться в травні 2019 року.  Під час них 350 мільйонів виборців повинні обрати 705 депутатів.

Читайте також:
Джордж Сорос: Facebook і Google створюють монополію на свободу людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна