Президент подав у Верховну Раду законопроект про зміну назви Дніпропетровської області

 

Президент України Петро Порошенко подав до Верховної Ради законопроект про перейменування Дніпропетровської області на Дніпровську.

Про це Порошенко повідомив у середу, 21 листопада, у Facebook.

“Декомунізацію слід завершити. На карті України не може бути місця для Петровського“, — написав президент.

За його словами, Петровський — один із очільників комуністичної диктатури і співорганізатор та виконавець Голодомору, геноциду українського народу.

“Процедура зміни назви області передбачає поправки до Конституції. Аналіз показує, що за Дніпровську область проголосує понад три сотні депутатів”, — зазначив він і додав, що подав до ВР відповідний законопроект.

Також Порошенко написав, що Дніпропетровська область стане Дніпровською, а “місце Петровського – на смітнику історії”.

Зокрема, назва Дніпропетровської області містить згадку про Григорія Петровського (1878 – 1958) – діяча комуністичного режиму в Україні, а отже, належить до символіки комуністичного тоталітарного режиму, використання якої на всій території України заборонено.

Як повідомляла “Новинарня“, відповідно до вимог закону про декомунізацію, Верховна Рада ухвалила рішення, яким перейменувала Кіровоградський район на Кропивницький район.

Читайте також:
Декомунізація у ВР: Кропивницька область пройшла, Січеславська – ні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна