Україну виключили зі списку країн, де зростає антисемітське насильство, — Зісельс

 

Українській делегації під час засідання виконкому Всесвітнього єврейського конгресу в понеділок, 19 листопада, вдалося скасувати включення України до списку країн, в яких спостерігається зростання антисемітського насильства.

Про це розповів керівник конгресу національних громад України, учасник Ініціативної групи “Першого грудня” Йосиф Зісельс, повідомляє ТСН.

За його словами, в понеділок в Парижі виконком Всесвітнього єврейського конгресу під час щорічного засідання розглядав низку резолюцій, які надходять і всі разом збираються спеціальним комітетом за резолюціями.

“Ми вранці отримали проекти резолюцій і коли почалося обговорення резолюції №2 про зростання антисемітського насильства в різних країнах, ми з (екс-главою адміністрації президента Борисом, — “Н”) Ложкіним виступили проти внесення України до списку країн, де спостерігається антисемітське насильство. Голова виключив Україну і всі проголосували за резолюцію без України”, — зазначив Зісельс.

Представник української єврейської громади уточнив, що невідомо, хто ініціював включення України в цей список.

Читайте також:
Центральну синагогу прослуховував інший правоохоронний орган, – НАБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна