Центральну синагогу прослуховував інший правоохоронний орган, – НАБУ

 

 

Національне антикорупційне бюро України заявляє, що за Центральною синагогою у Києві стежили співробітники іншого правоохоронного органу.

Про це в четвер, 15 листопада, повідомила прес-служба НАБУ.

“Цього тижня низка інтернет-ресурсів опублікувала відео, на якому нібито зафіксовано “стеження агентів НАБУ за синагогою у м. Києві”… Бюро вивчило відеозапис, оприлюднений в мережі інтернет, і встановило, хто саме зафіксований на ньому. Особи, яких ЗМІ назвали “агентами НАБУ”, виявилися співробітниками іншого українського правоохоронного органу”, – сказано в прес-релізі Бюро.

У НАБУ заявили, що візуального спостереження за будівлею не здійснювало, жодних пристроїв для прихованого зняття інформації у приміщенні синагоги не встановлювало.

“Для збереження довіри до правоохоронної системи України Бюро не називатиме, до якого саме органу належать ці особи. Національне бюро не заперечуватиме проти зустрічі з представниками синагоги для обговорення ситуації, що склалася”, – заявили в НАБУ.

Як повідомляла “Новинарня“, 31 жовтня єврейська громада Києва виступила із заявою, нібито за київською синагогою стежить та прослуховує її Національне антикорупційне бюро. У НАБУ таку інформацію спростували.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна