Поліція у Києві затримала помічника Надії Савченко

 

У неділю, 18 листопада, у Києві спецпризначенці затримали Валерія Мосійка, помічника народного депутата Надії Савченко.

Під час затримання сталися сутички, інформує “Громадське”.

Віра Савченко, сестра Надії Савченко, повідомила, що правоохоронці вдарили Мосійка.

Зазначається, що люди намагалися перешкодити поліції, але підійшли близько 20 спецпризначенців, і Мосійка все ж затримали.

Валерій Мосійко повертався з Михайлівської площі, де щонеділі відбувається акція на підтримку Надії Савченко.

“Мосійко— помічник Надії на громадських засадах. Він колишній працівник МВС. Нам повідомили, що його затримати хочуть, намагаємось у поліції дізнатись причину — нічого не відповідають. Мовчанка і штовханина, ось що було”, — зазначила Віра Савченко.

Речник Нацполіції Ярослав Тракало згодом повідомив, що Мосійка затримали для встановлення особи і відбору пояснень, а потім відпустили.

“Цей громадянин став учасником конфліктної ситуації біля Михайлівського собору. Відтак його доставили до Шевченківського управління поліції для встановлення особи і відбору пояснень, після чого був відпущений”, — сказав Тракало.

Як повідомляла “Новинарня“, Надії Савченко інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, підготовку до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

Нещодавно Шевченківський районний суд Києва вирішив продовжити арешт депутатки до 30 грудня.

Читайте також:
З полігону до суду: Луценко відзвітував про кінець слідства у справі Савченко-Рубана. ВІДЕ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна