Правозахисники закликають не обирати російського генерала очільником Інтерполу

 

Низка громадських організацій закликали членів 87-ї сесії Генасамблеї Інтерполу не обирати очільником організації представника Росії.

Про це йдеться у відповідній заяві, опублікованій у Facebook у неділю, 18 листопада.

Зокрема, активісти наголошують, що генерал-майор поліції, віце-президент Інтерполу Олександр Прокопчук є представником країни, яка систематично порушує міжнародне право: веде війну проти України, застосувала хімічну зброю на території Великої Британії, порушує базові принципи прав людини та основоположних свобод тощо.

У заяві також зазначають, що Росія є однією з країн, що використовує механізми Інтерполу задля політичних переслідувань, переслідувань за національними, релігійними, соціальними і гендерними мотивами.

Заяву підписали такі організації, як “Харківська правозахисна група”, “Українська Гельсінська спілка з прав людини”, “Фундація “Відкритий діалог”, “Центр громадянських свобод”, “Гуманітарна студія “Хвиля”, “Медійна ініціатива за права людини”, “Центр глобалістики “Стратегія ХХІ”, “Громадська організація “Корпус справедливості” і “Центр інформації про права людини”.

Як повідомляла “Новинарня“, вибори президента Інтерполу мають відбутися 21 листопада.

Новим президентом Інтерполу може стати росіянин Олександр Прокопчук, віце-президент Інтерполу, а до цього він очолював російське відділення цієї організації.

Олександр Прокопчук став першим росіянином, який зайняв таку високу посаду в Інтерполі.

Другим кандидатом на пост глави Інтерполу є виконуючий обов’язки голови організації Кім Чон Ян з Південної Кореї.

Читайте також:
Інтерпол відмовив РФ у розшуку Яценюка за його “звірства” в Чечні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна