Інтерпол відмовив РФ у розшуку Яценюка за його “звірства” в Чечні

 

Інтерпол офіційно відмовив Росії в запиті на міжнародний розшук щодо колишнього прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у “Твіттері”.

“Інтерпол 3 травня офіційно відмовив Росії в абсурдному звинуваченні й запиті на міжнародний розшук щодо Арсенія. Гебістська провокація лопнула”, – написав він.

Аваков також нагадав: “Російські судово-правоохоронні органи нібито видали ордер на арешт Арсенія Яценюка у зв’язку з висунутими звинуваченнями в (цитую): “участь в озброєній банді”, “умисне вбивство двох або більше людей, скоєне за попередньою змовою групою осіб” і “замах на умисне вбивство двох або більше людей, вчинене за попередньою змовою групою осіб”.

Запит РФ в Інтерпол дали на основі ордеру на арешт Яценюка, нібито виданий міським судом міста Єссентуки Ставропольського краю 3 березня 2017 року. Російські слідчі, як випливає з документа, підозрюють пана Яценюка в тому, що він (увага!) вогнем із автомата Калашникова вбив 30 і поранив 13 російських військовослужбовців під час бойових дій в місті Грозному Чеченської республіки.

Ці події, нібито, мали місце під час участі Арсенія Яценюка в “збройній банді “Мрія”, в складі якої він “брав участь в атаках на російських військовослужбовців” у Президентському дворі, на площі Хвилинка і на залізничній станції “Грозний” з 31 грудня 1994 по 2 січня 1995 року.

За три дні Арсенію пред’являють 30 убитих і 13 поранених!”

Як відомо, у вересні 2015 року російські слідчі заявили, нібито Арсеній Яценюк у середині 1994-1995-х роках нібито був бійцем УНСО, воював проти збройних сил РФ у Чечні та брав участь принаймні у двох бойових зіткненнях із федеральними військами РФ у Грозному.

“Слідством встановлено, що (…) в складі карального загону “Арго”, а потім “Вікінг”, керованого Олександром Музичком, проти військовослужбовців російських збройних сил воював Арсеній Яценюк”, – заявляв голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін.

За даними Бастрикіна, на початку 1995 року Яценюк у складі групи журналістів через Грузію повернувся в Україну, а надалі буцімто неодноразово був помічений на з’їздах та інших заходах УНА-УНСО.

РосЗМІ висловлюють припущення, нібито такі свідчення проти екс-глави Кабміну дали під тортурами ув’язнені в Росії УНСОвці Клих і Карпюк.

Арсеній Яценюк, який усе доросле життя працював у бізнесі (в юридичних і банківських структурах) та у владі, категорично спростовує такі обвинувачення й називає їх маячнею.

Читайте також:
Суд на Ставрополлі хоче арештувати Яценюка за війну в Чечні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна