Фаєри, гасла, сніговики: у Києві сотні активістів вимагали відставки Авакова. ФОТО, ВІДЕО

 

У Києві громадські активісти влаштували пікет місця проживання міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, вимагаючи його відставки.
Під відомчим маєтком МВС “Фортеця” на вулиці Вишгородській зібралися близько 200 протестувальників.

На їхню думку, саме бездіяльність Авакова та провал реформи системи МВС призвели до нерозкриття численних нападів на громадських активістів в Україні.

Акцію організували представники “Автомайдану”, ГО “Центр протидії корупції”, групи “Хто замовив Катю Гандзюк?”, “С14” та ін.

Учасники акції вийшли з плакатами “АвакOFF”, “Аваков, йди!”, “Непокаране зло зростає”, “Авакова на смітник історії”, “Де реформа МВС?”, “Хто замовив Катю Гандзюк?”, “Хто замовив Шеремета?” та багатьма іншими.

Активісти наліпили ці плакати на паркан комплексу “Фортеця”, а також обписали стіни іншими гаслами проти міністра Авакова та трафаретами.

Діти, також присутні на пікеті, зліпили сніговика, прикріпивши на нього табличку “Киш!”

Як і під час пікету на акції “Мовчання вибває”, під воротами Авакова запалили фаєри.

Фото: ФБ Сергій Мазур, Іван Оберемко, Ольга Худецька, Олег Слабоспицький:

акція Аваков йди акція Аваков, йди _5 акція Аваков, йди _4 акція Аваков, йди _2 акція Аваков, йди _6 акція Аваков, йди _1 акція Аваков, йди _8 акція Аваков, йди _7 акція Аваков, йди _9 акція Аваков, йди _10
<
>

Як передає “Громадське“, постраждалий від нападів одеський активіст Сергій Стерненко наголосив, що по жодному зі злочинів проти громадських діячів правоохоронці не встановили замовників.

“Або вони, або ми. Ми втомилися роками переживати постійний пресинг. Ситуація в регіонах абсолютно нездорова. Вона вимагає дієву систему правоохоронних органів, яка б не давала можливості здійснювати системні атаки на активістів”, — сказав учасник акції, активіст Віталій Устименко, на якого також було влаштовано напад.

Читайте також:
Учасники акції “АвакOFF!” привезли під паркан Авакова
старі рюкзаки й запалили. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.