У Смілі до газу підключені вже всі котельні

 

У місті Сміла Черкаської області подано газ уже на всі котельні.

Про це надвечір 16 листопада повідомила прес-служба НАК “Нафтогаз Україна”.

“Черкасигаз” почав подачу газу на всі котельні міста Сміла. Зараз іде технологічна робота безпосередньо комунального підприємства міста, яке має вже розпочати надавати послуги населенню. В багатьох будинках, лікарнях, дитячих садочках та школах, станом на ранок, було вже тепло”, – сказано в дописі станом на 17-ту годину.

Як повідомляла “Новинарня“, удень 15 листопада на засіданні Держкомісії з питань ТЕБ і НС президент Петро Порошенко заявив, що дає міській владі Сміли й іншим державним структурам декілька годин на відновлення теплопостачання у місті. Глава держави розпорядився “ламати пломби” під його відповідальність.
Відтак увечері 15 листопада газ пішов на дев’ять із котелень міста.

Напередодні, 14 листопада, віце-прем’єр Геннадій Зубко заявив, що депутати Смілянської міськради виділили собі премій на 10 млн. грн., але не змогли знайти 15 млн. грн. для запуску опалювального сезону.

У Сміла теплопостачання не вмикали через борги теплопостачальної компанії перед “Нафтогазом України”, які становлять 85,5 млн. грн. Компанія-посередник “Смілаенергоінвест” нібито привласнила кошти комунальних платежів і не переказала їх “Нафтогазу”.

Відтак у місті в умовах заморозків та негоди призупинили роботу школи і дитячі садки; лікарні працюють в обмеженому режимі. У місті було оголошено надзвичайний стан.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом зриву опалювального сезону в місті.

За словами Зубка, для входження в опалювальний сезон місту Сміла буде надано короткостроковий кредит в сумі 25 млн. грн., передає “Інтерфакс-Україна“.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна