Президент дав владі Сміли декілька годин на запуск тепла

 

Президент України Петро Порошенко у четвер, 15 листопада, доручив негайно увімкнути постачання газу та тепла в місті Сміла на Черкащині, де вже вкотре зривається опалювальний сезон.

Таку заяву президент зробив під час засідання Оперативного штабу ДСНС щодо ситуації у Смілі, повідомляє “Прямий”.

“Якщо хтось в Смілі або навіть в Києві не може прийняти рішення або зірвати пломбу, то я приймаю це рішення. Негайно дайте людям газ і тепло. Під мою відповідальність. Потім протягом доби оформити всі необхідні папери. Не вийде оформити папери, якщо буде перешкоджати цьому міська влада, є Верховна Рада, яка може призначити дострокові вибори міського голови або міської ради і дати можливість громаді за допомогою держави та президента захистити себе”, — заявив він.

Петро Порошенко дав міській владі декілька годин, по закінченню яких вони повинні прозвітувати щодо виконання його доручення.

Як відомо, 5 жовтня в Україні офіційно розпочався опалювальний сезон, проте у місті Сміла Черкаської області люди залишаються без тепла. Місто увійшло в сезон з багатомільйонними боргами.

Через відсутність опалення у міській лікарні Сміли розпочали евакуацію пацієнтів, адже температурах в закладі впала до +3 градусів, що нижче визначеного санітарно-гігієнічними нормами мінімально допустимого рівня.

Читайте також:
Українцям дали змогу обирати – субсидія чи пільга на опалення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна