Комісія Україна-США: Волкер назвав умову збереження санкцій проти Росії

 

Дотримання Мінських угод – ключовий інструмент для збереження санкцій проти Росії заради відновлення територіальної цілісності України.
Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер під час засідання комісії стратегічного партнерства США-Україна 16 листопада у Вашингтоні.

“Я також підкреслив цінність Мінських угод, які, будучи підписаними в скрутний час, підтверджують обов’язок Росії відносно територіальної цілісності України і є ключовим інструментом для збереження санкцій”, – написав він у “Твіттері”.

Курт Волкер також приєднався до слів помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Весса Мітчелла про те, що США “як і раніше прихильні успіху України як суверенної європейської держави, вільної і мирної”.

“Я знову підтвердив наше зобов’язання забезпечити повне відновлення територіальної цілісності України, а також безпеку і благополуччя всіх українців”, – додав спецпредставник.

У засіданні комісії з питань стратегічного партнерства, що відбулося вперше за багато років, з українського боку взяли участь зокрема глава МЗС Павло Клімкін і посол у США Павло Клімкін, з боку американців – також посол в Україні Марі Йованович.

Читайте також:
Клімкін у Вашингтоні звірив годинник із Волкером: тиск на РФ слід посилити

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.