ГПУ затримала снайпера за підозрою у вбивстві на Інститутській 20 лютого 2014 року

 

Генеральна прокуратура затримала колишнього снайпера і співробітника внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ за підозрою у вбивстві одного з активістів Євромайдану 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській у Києві.

Про це повідомив керівник Департаменту спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк, передає УНІАН.

За його словами, затриманому оголосили підозру у вчиненні злочину за ч. 2. ст. 115 (“умисне вбивство”) та ч. 3 ст. 365 (“перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу”), а 3 листопада суд застосував щодо нього запобіжний захід — тримання під вартою.

Також Горбатюк зазначив, що після служби у внутрішніх військах затриманий перейшов у Національну гвардію України, але станом на день затримання вже не служив у НГУ.

“Раніше він служив. На той час (20 лютого 2014 року, — “Н” ) він був у внутрішніх військах, потім — у Нацгвардії. А тепер — роки два як звільнений”, — сказав керівник Департаменту спеціальних розслідувань ГСУ Генпрокуратури.

Колишнього снайпера затримали тільки зараз, адже відбувався збір доказів, які дозволяли би оголосити йому обґрунтовану підозру. 

“Коли їх стає достатньо для того, щоби прокурор повідомив про підозру, – тоді і приймається рішення”, — пояснив Горбатюк.

Читайте також:
“Беркутівець”, який розганяв Євромайдан, працює помічником у нардепа з “НФ” Дейдея

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна