“Де б не був – вшануй!” Вийшов потужний ролик про залучення до акції “Свічка пам’яті”

 

У російській в’язниці, шкільному класі, в палаті військового шпиталю, на футбольному полі, у майстерні взуття чи за кермом авто – де би ти не був 24 листопада о 16:00 – вшануй пам’ять убитих Голодомором 1932–1933 років.

Саме такий посил має соціальний відеоролик, знятий Young&Hungry Production за підтримки Міністерства інформаційної політики України.

Це перше відео із серії соціальної реклами під назвою “Де б ти не був – вшануй!”, розроблене до 85-х роковин Голодомору в рамках кампанії МІП та УІНП.
Усі ці ролики об’єднує символічне гасло “Ми пам’ятаємо! Ми сильні!”

Як пояснив автор ідеї і сценарист відеороботи, тележурналіст Омелян Ощудляк, “важливо підтримувати традицію пам’яті, і тому основне завдання цього ролика – показати модель поведінки, як кожен може долучитися до вшанування пам’яті жертв Голодомору”.

“Ми хочемо, щоб люди подумали: “О, до речі, а ми ж теж так можемо робити!” – каже Омелян.

“У цьому ролику ми бачимо різних людей, кожен із яких долучається до вшанування пам’яті жертв цього страшного злочину: українського політв’язня в російській тюрмі, який витесує свічку на стіні в’язниці; патрульну поліцію, яка зупиняється і віддає шану загиблим; футбольне поле, де перед матчем оголошують хвилину мовчання; школярів, які тримають лампадки.. Це об’єднавчі образи, які підкреслюють важливість вшанування. Особливо сьогодні, у наших воєнних реаліях”, – коментує державний секретар Мінінформу Артем Біденко.

Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович нагадує що 24 листопада о 16:00 пройде загальнонаціональна хвилина мовчання, після якої українці вдома та по всьому світу запалюватимуть свічки пам’яті у себе на вікнах чи біля меморіалів Голодомору, де б вони не були.

УІНП закликає медіа розмістити символ пам’яті – свічку або знак Голодомору – в ефірах, на сайтах та на шпальтах видань.

Завантажити соціальну рекламу до 85-х роковин Голодомору можна за посиланням тут, а також – тут, для соцмереж.

Читайте також:
“Руки дитини зі свічею стали руками солдата з автоматом”.
Як Україна відзначає 85-ті роковини Голодомору

Уже 19-й штат США визнав Голодомор геноцидом українців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна