В Україні з нового року значно подорожчає кабельне ТБ

 

З 1 січня 2019 року значно подорожчають послуги платних телевізійних сервісів, зокрема кабельне телебачення та IPTV.

Про це повідомляє Асоціація правовласників і постачальників контенту.

“Абонентська плата може зрости на 15-40%, залежно від регіональних особливостей, набору телевізійних телеканалів, різних економічних показників діяльності провайдерів”, — йдеться в повідомленні.

Відповідно до даних Державної служби статистики України за І півріччя 2018 року, середній об’єм реалізованих послуг на одного абонента кабельного телебачення, зокрема цифрового, в Україні вже складає близько 72 гривні. Однак тарифи продовжують зростати.

Так, зараз мінімальні тарифи за доступ до пакетів лише з українськими телеканалами можуть складати приблизно 56-70 грн, залежно від регіону. “Але, ймовірно, тарифи можуть бути і вищими, оскільки провайдерам доводиться також витрачати значні кошти на закупівлю прав на ретрансляцію розважальних іноземних телеканалів для того, щоб зацікавити абонента і створити додаткову цінність телевізійної послуги у порівнянні з безкоштовною ефірною цифрою”, — зазначають в асоціації.

Читайте також:
Українська мова вперше домінує на телебаченні. Мінус – у газетах і в інтернеті. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.