Під Варшавою знайшли повішеним заробітчанина – ветерана АТО

 

У селі Золотники Теребовлянського району на Тернопільщині поховали 28-річного учасника АТО Мар’яна Малявського, позивний “Марік”.
Він помер у Польщі, де упродовж року перебував на заробітках. Хлопця знайшли повішеним у лісосмузі на околиці Варшави. Перед цим він три дні не приходив на роботу, друзі забили на сполох. Поліції знадобилося лише кілька годин, щоб розшукати зниклого, пише “Нова тернопільська газета”

На опізнання тіла до сусідньої країни їздила мати хлопця. Львівські волонтери, з якими Мар’ян дружив, допомагали з доправкою тіла додому. На похороні хлопця 9 листопада були присутні його побратими з усієї України.

Видання зазначає, що до війни Мар’ян працював рекламним менеджером. У 2015-2016- роках ніс службу на Донбасі у складі добровольчого медичного батальйону “Госпітальєри”.

Зараз на війні його молодший брат Юрій.

Родина Малявських проживає на хуторі Рудка, що належить до Бурканівської сільської ради, на Теребовлянщині. Раніше вони мешкали на Львівщині, де й народився Мар’ян.
У Золотниках він закінчив школу, звідси родом його батько.

“Мар’ян пройшов гарячі точки, повернувся до Львова, близько року у нашому волонтерському центрі допомагав з відправкою медикаментів на Схід, проводив навчання. Водночас сам проходив адаптацію на мирній території, шукав роботу, – розповіла волонтерка Олена Живко. – У Львові було важко знайти роботу, тому подався за кордон. Був у Польщі близько року. Працював у готелі в Варшаві. Коли кілька днів він не прийшов на роботу, почали його пошуки. Поліція знайшла його на узбіччі в посадці неживим”.

Версій причини смерті є кілька, наразі слідство не надало остаточного висновку. Спочатку припускали, що Мар’яна могли вбити й інсценувати повішання, згодом почали схилятися до версії про суїцид.

Наразі проводяться необхідні експертизи, які встановлять, чи були на тілі сліди насилля, зрештою, визначать точну дату смерті.
Польські слідчі вилучили речі, які були біля Мар’яна.

Батько, Юрій Малявський, розповів журналістам: Мар’ян на фронті півроку був парамедиком, самотужки здобув медичні навики. “А після війни закрився, не хотів нічого згадувати… Помалу повертався до звичайного життя. На жаль, отримати фахову реабілітацією в нашій країні не так просто. Після війни наші хлопці нікому не потрібні… А особливо якщо йде мова про добровольців — їх неохоче визнають. Мар’янові не пропонували ані землі, ані пільг, уже після смерті почали щось думати…”

“Не знаю, що було в нього на душі, але знаю, що пережив він на війні страшне… Розповім один епізод. Якось місцеві мешканці попросили наших бійців надати комусь допомогу. Пішли шестеро хлопців. Мар’ян відійшов неподалік попити води з калюжі, повертається, а вони всі мертві…” – розповів батько.

Мати Мар’яна теж працювала в Польщі, вони часто бачилися.

Читайте також:
Більш як тисяча ветеранів АТО наклали на себе руки, – Третьяков

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна