Більш як тисяча ветеранів АТО наклали на себе руки, – Третьяков

 

Понад тисяча ветеранів АТО покінчили життя самогубством.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції і людей з інвалідністю Олександр Третьяков на міжнародній конференції “VETS: світові практики інтеграції ветеранів до мирного життя” в Києві у вівторок, 24 квітня.

“В Україні вже понад тисячу людей, які воювали недавно в АТО і закінчили життя суїцидом”, – передає слова Третьякова УНІАН.

Нардеп розповів, що йому як колишньому військовому, який закінчив військове училище, “ще років зо два снилося військове училище, і це в мирний час. А ви уявляєте, що сниться цим бійцям, які воювали? І в якому психологічному стані вони сьогодні перебувають?”

Третьяков наголосив, що “ця війна докорінно відрізняється від війни, яка була в Афганістані” – там застосовувалася стрілецька зброя, а “на цій війні застосовується артилерійська зброя”.

“І природно, всі психологічні травми пов’язані більше з цим. А це ще важче для солдатів. У багатьох є контузії”, – сказав голова комітету.

Як повідомив Третьяков, станом на 2 квітня 2018 року кількість учасників АТО становить 329 500 осіб, середній вік ветеранів – 35 років, і вони соціально дуже активні, у них загострене почуття справедливості.

Також голова профільного комітету ВР вкотре заявив, що виступає за створення Міністерства у справах ветеранів.

Як інформувала “Новинарня“, в червні глава МВС Арсен Аваков заявляв, що з початку війни на Сході вчинили самогубства майже 500 ветеранів

Читайте також:
В Україні створили реєстр самогубств ветеранів АТО

Самогубства після АТО: тінь незримої загрози

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна