Місія ОБСЄ поскаржилася, що її безпілотники обстріляли і бойовики, і ЗСУ

 

На Донбасі два безпілотні літальні апарати Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ потрапили під обстріл зі стрілецької зброї. Про це йдеться у звіті місії за минулі вихідні, опублікованому 12 листопада на сайті ОБСЄ.

“У Кадіївці та Новотошківському два безпілотні літальні міні-апарати Спеціальної моніторингової місії потрапили під вогонь зі стрілецької зброї”, – заявили спостерігачі.

Зокрема, “10 листопада, здійснюючи політ безпілотного літального міні-апарата (БПЛА) СММ над об’єктом військового типу поблизу населеного пункту Кадіївка (кол. Стаханов, непідконтрольний урядові, 50 км на захід від Луганська), приблизно за 2 км на південний схід від позиції патруля місії, спостерігачі чули орієнтовно 20 пострілів і черг зі стрілецької зброї, що, за оцінкою, були здійснені по міні-БПЛА”.

“11 листопада, здійснюючи політ міні-БПЛА на висоті 120 м біля населеного пункту Новотошківське (підконтрольний урядові, 53 км на захід від Луганська), орієнтовно за 50 м на південний схід від позиції патруля СММ, спостерігачі чули постріл зі стрілецької зброї, здійснений з району за 30–50 м на південний захід, за оцінкою, по БПЛА”, – йдеться у звіті.

“Команда Місії бачила щонайменше трьох озброєних військовослужбовців Збройних сил України на блокпості за 20–30 м на південний захід від місцезнаходження патруля СММ та запустила БПЛА у межах видимості з блокпосту”, – стверджують спостерігачі.

Читайте також:
Доба ООС: дев’ять обстрілів, один поранений

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.