На Київщині розслідують махінації із землею, яку виділяли через АТОвців

Поліція розслідує зловживання службовим становищем і несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем та комп’ютерних мереж під час нібито виділення землі на Київщині учасникам АТО. Унаслідок цієї оборудки великі площі ріллі одразу опинилися у власності підприємців.

Про це повідомив “Судовий репортер” із посиланням на матеріали реєстру судових рішень.

Відомості було внесено до ЄРДР 21 травня 2018 року за ознаками ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 361 ККУ.

Встановлено, що з вересня 2017 року по лютий 2018 року службові особи Головного управління Держгеокадастру в Київській області шляхом штучного поділу здійснили відведення та передачу у власність для ведення особистого селянського господарства земельних ділянок загальною площею 32 гектарів, порушивши права орендарів – СФГ “Берегиня” та СФГ “Тризуб”.

Ідеться про землі в Фастівському районі.

“Землю поділили на 38 окремих ділянки та формально надали у власність фізичним особам, начебто учасникам АТО, переважно мешканцям Хмельницької області. Практично одразу після отримання права власності земельні ділянки продано Кельвичу М.Л.
У квітні 2018 землю передано в оренду фермерському господарству «Хорс-КЛМ».
14 вересня суд арештував ділянки і заборонив відчуження, розпорядження і користування ними”, – ідеться в повідомленні.

Читайте також:
Ветерани АТО вимагають від уряду розблокувати виділення їм землі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна