Ветерани АТО вимагають від уряду розблокувати виділення їм землі

 

Понад сотню представників організацій ветеранів з кількох областей України 17 січня в Києві біля Будинку уряду вимагали розблокувати виділення землі учасникам АТО та родинам загиблих бійців.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

За словами учасників акції, земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства ветеранам фактично припинили виділяти з літа 2017 року після набрання чинності постановою уряду №413.

Одна з норм постанови передбачає, що місцевий орган Держгеокадастру має право безоплатно передавати державні земельні ділянки у приватну власність громадянам, лише якщо їхня сумарна площа не перевищує 25% від площі ділянок, які продали з аукціону у попередньому кварталі.

За законодавством, учасники бойових дій на Донбасі мають першочергове право на безкоштовні земельні ділянки сільськогосподарського призначення. Але, як стверджують учасники протесту, місцева влада після ухвалення постанови №413 майже не виділяє землю ані ветеранам, ані родинам загиблих бійців через те, що земельні аукціони практично не відбуваються.

За словами учасників протесту, 10 січня, коли вони проводили попереджувальну акцію, керівництво Мінагрополітики пообіцяло їм винести на порядок денний уряду зміни до постанови. Ветерани сподіваються, що це відбудеться вже на засіданні Кабміну 17 січня.

Раніше представники Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО запевнили “Радіо Свобода”, що зміни до урядових нормативних актів, які розблокують виділення землі бійцям, вже напрацьовані, їх ухвалять найближчим часом.

Читайте також:
Селяни на Миколаївщині заблокували трасу,
вимагаючи повернути їм землі, виділені учасникам АТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна