Репер Freel випустив трек про захисників Донецького аеропорту. ВІДЕО

 

У вівторок, 6 листопада, український репер Freel випустив новий сингл “Спалах”. Пісня була створена кілька років тому — під час останніх боїв за Донецький аеропорт.

“Слідкуючи разом з усією країною за новинами, думав: “Я зобов’язаний щось зробити, не можна сидіти, склавши руки”. І написав “Спалах”. Плакав і писав, знову писав і знову плакав”, — згадує виконавець.

Чк розповів Freel, пісня довго лежала, очікуючи свого часу. “Повернувся до неї, коли мій найкращий друг, письменник Артем Чех, пішов на війну. Я знав, що інколи Чех так само, як герой пісні, дзвонить додому з передової, просто аби сказати дружині, що кохає її, що він живий”, — говорить репер.

За його словами, головним випробуванням для цього треку став момент живого виконання перед справжніми кіборгами — людьми, які тримали оборону Донецького аеропорту. “Це сталося у арт-поселенні Обирок, який заснував покійний Леонід Кантер, режисер фільмів “Війна за свій рахунок”, “Добровольці Божої Чоти”, “Міф”. Після виступу дехто з кіборгів підходив до мене зі схваленням — мовляв, Фріл, кльовий трек, випускай!”, — розповів виконавець.

Над музикою працювали Діля, SpaceshtBeats, Стас Чорний (SEKTA). “Спалах” є титульним треком з альбому репера, який вийде 19 листопада 2018 року.

Читайте також:
Незаслужено забута Luba. Саундтреком до “9 1/2 тижнів” була музика українського гурту

Музика єднає: оркестр Повітряних cил США виконує пісню УПА у стилі джаз. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна