Обшук виявив у матері екс-“регіоналки” Бережної лист до Лаврова та кілограмовий золотий злиток

 

Співробітники Служби безпеки України під час обшуків у лідерки громадського об’єднання “Сила добра” Олени Бережної виявили документи та електронні носії, які свідчать про її антиукраїнську діяльність за завданням спецслужб РФ, також знайшли лист на ім’я голови МЗС РФ Сергія Лаврова і кілограмовий злиток золота.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

“Наші співробітники виявили лист до міністра закордонних справ держави-агресора Сергія Лаврова щодо необхідності активізації діяльності російських організацій в Україні“, — зазначають правоохоронці.

В СБУ додають, що в ході обшуку знайшли також кілограмовий злиток золота.

Як повідомляла “Новинарня“, у вівторок, 6 листопада, співробітники СБУ провели у Києві слідчі дії в осіб, які сприяли спецслужбам країни-агресора в реалізації плану з дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні, зокрема — у Олени Бережної, матері загиблого екс-народного депутата від “Партії регіонів” Ірини Бережної.

Слідчі дії санкціоновані судом та відбуваються у межах кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 109 (дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу) та ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
“Сприяла спецслужбам РФ”: СБУ прийшла з обшуками до матері загиблої екс-“регіоналки” Бережної

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна