В Угорщині з контрабандою затримали нетверезого українця, який назвався дипломатом

 

Поліція округу Саболч-Сатмар-Берег поблизу міста Матезалка зупинила автомобіль, водій якого дивно поводився на автомагістралі М3.

Водій повідомив правоохоронцям, що він дипломат, а потім пред’явив паспорт громадянина Польщі та документ про дипломатичний імунітет, який під час перевірки виявився фальшивим, — “Мукачево.net” з посиланням на угорські ЗМІ.

Чоловік виявився українцем.

Оскільки існувала підозра, що водій керував автомобілем у нетверезому стані, його перевірили за допомоги алко-тестера. Після огляду транспортного засобу, поліцейські виявили значну кількість контрабандних сигарет на суму близько 17 мільйонів форинтів (близько 1,68 млн. грн.).

Також правоохоронці виявили декілька підроблених документів та свідоцтво про реєстрацію автомобіля.

54-річний громадянин України притягнутий до відповідальності за водіння у п’яному стані, фальсифікацію офіційних документів та контрабанду. Наразі він знаходиться під вартою.

Як повідомляла “Новинарня“, у 2016 році на КПП Лужанка затримали дипломата на мікроавтобусі, вщент забитому цигарками. Пізніше з’ясувалося, що контрабандистом був Сергій Ліщишин, чоловік першого секретаря посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин. Згодом її звільнили з дипломатичної служби “за порушення присяги“.

Читайте також:
На Сумщині зі стріляниною зупинили авто контрабандистів з Росії. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна