До Донецька стягують танки й важку артилерію під “вибори”, – СЦКК

 

Збройні формування Російської Федерації готуються до незаконних “виборів” на окупованій частині Донбасу, стягуючи танки та важку артилерію у Донецьк.

Про це заявляє українська сторона в Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, передає штаб Операції об’єднаних сил.

В СЦКК зазначають, що у звіті спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, опублікованому 6 листопада, повідомляється про чергові факти розміщення збройними формуваннями РФ військової техніки у зоні безпеки на окупованих територіях.

Так, 3 листопада у Донецьку безпілотник місії зафіксував 27 танків Т-72, дві 122 мм самохідних гаубиці 2С1 “Гвоздика”, одну 152 мм самохідну гаубицю 2С19 “Мста-С”, 32 одиниці БМП та 6 бронетранспортерів.

“Зосереджувати в місті таку кількість важкої бронетехніки, з артилерією на додачу, окупантам знадобилося не інакше як для забезпечення “вільного волевиявлення громадян ДНР” під час недолугих псевдовиборів, які, за вказівкою Москви, там збираються влаштувати 11 листопада”, – вважає українська сторона СЦКК.

За офіційною заявою Тристоронньої контактної групи, ці “вибори” не відповідають ані букві, ані духу Мінських домовленостей.

Читайте також:
Штовханина в ляльковому театрі: “вибори” в ОРДЛО та їх значення для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна