Гандзюк обурювалась тим, що хтось “зливав” Геращенкові інформацію слідства у її справі, – адвокат

 

Включення нардепа Антона Геращенка до складу тимчасової слідчої комісії у справі про вбивство активістки і радниці мера Херсона Катерини Гандзюк є конфліктом інтересів та образою пам’яті померлої.

Про це адвокат Євгенія Закревська написала на своїй сторінці у Facebook.

“Все, що говорив і писав Антон Геращенко про справу Каті, викликало у неї крайнє обурення. Насамперед – сам факт того, що він отримував інформацію від слідства, яку зобов’язані були повідомляти потерпілій до оприлюднення будь-кому”.

Адвокат додала, що на прохання Гандзюк подала заяву, щоби встановити – “хто і на якій підставі зливав йому дані досудового розслідування і чи був на це дозвіл процесуальних керівників”.

“У клопотанні була пряма заборона (вимога виконувати КПК) на оприлюднення інформації про розслідування справи через третіх осіб, включаючи конкретно Антона Геращенка, замість інформування про хід розслідування сторони потерпілої, як це передбачено КПК”, – додала юрист.

На думку Закревської, включення Геращенка до ТСК “конфлікт інтересів і образа її (Катерини Гандзюк) пам’яті”.

Як повідомляла “Новинарня“, у вівторок, 6 листопада, Верховна Рада України утворила тимчасову слідчу комісію, яка займатиметься перевіркою відомостей та з’ясування стану розслідування щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Читайте також:
“Собака, якого знають”. Друзі Каті Гандзюк заявили, що замовник її вбивства – відомий

КАТЕРИНА ГАНДЗЮК ПОМЕРЛА. Якою вона була і за що її вбили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна