Командир корабля ВМСУ вимагав у матроса $2500 за переведення в іншу в/ч. ВИРОК

 

Суд в Одесі затвердив угоду обвинуваченого військовослужбовця ВМС ЗСУ із прокурором про визнання вини.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив “Судовий репортер” із посиланням на вирок Приморського райсуду Одеси від 17 жовтня 2018 року.

Ідеться про тимчасово виконуючого обов’язки командира рейдового судна розмагнічування “Балта” 30-го дивізіону надводних кораблів (військової частини А0937-А).

У серпні 2018 року він попросив у матроса 2500 доларів за погодження рапорту на переведення до іншої військової частини ЗС України та неперешкоджання такому переводу.
23 серпня командир отримав частину коштів неправомірної вигоди в сумі 13900 грн. (очевидно, еквівалент 500 доларів).

“Таким чином, (обвинувачений) вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 368 КК України, а саме: прохання надати та одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення та не вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого службового становища”, – ідеться в тексті ухвали суду, яку виніс заступник голови Приморського райсуду Вадим Коваленко.

У подальшому командир уклав угоду з прокурором  військової прокуратури Одеського гарнізону Південного регіону України Алексєєнко Є.О. , визнавши вину за ч. 1 ст. 368 ККУ.

Суд призначив йому узгоджене покарання у вигляді 25500 грн. штрафу і на два роки позбавив права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у військових формуваннях Збройних сил України.

Запобіжний захід засудженому у вигляді тримання під вартою змінено на особисте зобов’язання. Його звільнили з-під варти в залі суду.

Читайте також:
На Вінниччині судять замкомбата, який украв мобілізований КамАЗ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна