На Вінниччині судять замкомбата, який украв мобілізований КамАЗ

 

Військова прокуратура Вінницького гарнізону закінчила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт щодо майора ЗСУ, обвинуваченого в крадіжці вантажівки, мобілізованої 2014 року.
Як передає “Новинарня“, про це 31 жовтня повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону.

Зазначається, що колишній заступник командира батальйону з озброєння  ̶  начальник технічної частини військової частини, дислокованої на Вінниччині,  проходить як обвинувачений у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 410 КК України.

“Під час досудового розслідування встановлено, що в травні 2014 року для потреб ЗСУ під час проведення антитерористичної операції військова частина отримала з народного господарства автомобіль КамАЗ-5320 балансовою вартістю 95 тисяч гривень.
У подальшому обвинувачений приховав факт отримання даного засобу пересування, не здійснив його належний облік у військовій частині. Таким чином, вказана одиниця військової техніки під час проведення щорічної інвентаризації,  виявлена не була.
У березні 2016 року обвинувачений, скориставшись своїм службовим становищем, привласнив (викрав) зазначений КамАЗ-5320, перевіз його на одну з станцій розборки автомобілів у м. Вінниця, де й реалізував“, – розповіли в прокуратурі.

У Єдиному реєстрі судових рішень в ухвалах міститься згадка про те, що обвинувачений – уродженця мису Шмідта, Арктика, Магаданської області (Росія), громадянин України, одружений, раніше не судимий. Був призваний за мобілізацією 25 серпня 2014 року Вінницьким об’єднаним міським військкоматом.
Служив “замом” з озброєння – начальника технічної частини військової частини польова пошта В2248 (це 9-й окремий мотопіхотний батальйон “Вінниця” у складі 59 омпбр).
У липні 2016 року офіцер уклав контракт про проходження військової служби осіб офіцерського складу і продовжив проходити службу на тій самій посаді.

Під час досудового розслідування до офіцера було застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

24 жовтня прокуратура Вінницького гарнізону скерувала обвинувальний акт щодо майора-крадія до Гайсинського райсуду.

Задля відшкодування завданої шкоди проти чоловіка заявлено також цивільний позов на загальну суму 285 тисяч гривень (в кратності).

Ч. 3 ст. 410 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років. Ідеться про “викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна або заволодіння ними шляхом шахрайства, вчинені військовою службовою особою із зловживанням службовим становищем, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або такі, що заподіяли істотну шкоду, якщо вони вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану”.

Як відомо, у 2014-2015 роках, згідно до закону, разом із військовослужбовцями запасу до ЗСУ мобілізувалася також техніка для потреб Збройних сил.
Зазначений КамАЗ був “призваний” в одного з підприємств Хмільницьким об’єднаним військовим комісаріатом.

Читайте також:
У Вінниці пішла до суду справа офіцера з військкомату,
який викрав у зоні АТО арсенал зброї

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.