Із 1 листопада зросла ціна на газ для населення

 

Із 1 листопада в Україні ціна на газ для населення зросла на 23,5% – новий тариф становить 8548,92 грн. за 1 тис. кубометрів (з ПДВ).

Крім того, урядова постанова затверджує нове Положення про покладення спеціальних обов’язків (ПСО) на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу.
Так, ціна газу для всіх категорій споживачів на умовах ПСО складає 7482,61 гривень з урахуванням ПДВ.

Ціна газу для підприємств теплокомуненерго – 8361,85 грн за 1 тис. куб. м.

За повідомленням прес-служби НАК “Нафтогаз України”, зазначені тарифи передбачені до 30 квітня 2019 року.

Як інформувала “Новинарня“, 19 жовтня Кабінет Міністрів України підвищив ціну на газ для населення з 1 листопада на 23,5%. До підвищення ціна палива для населення становила 4942 грн. за 1 тис. куб. м, а з урахуванням ПДВ і зборів, які включають транспортування, – 6958 грн. за 1 тис. куб. м.

За словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, Міжнародний валютний фонд вимагав підвищити ціну на газ одразу на 60%, проте в ході переговорів вдалося домовити про менш значне підвищення тарифу.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.