ЦВК тимчасово скасувала вибори у двох ОТГ на Донеччині через терористичну загрозу

 

ЦВК тимчасово скасувала місцеві вибори у двох тергромадах у Добропільському районі Донецької області через терористичну загрозу та неможливість гарантування безпеки людям.

Зміни до відповідних постанов внесено на засіданні ЦВК 1 листопада, повідомляє прес-служба Центрвиборчкому.

“У зв’язку із встановленням неможливості підготовки та проведення відповідно до положень Закону України “Про місцеві вибори” перших місцевих виборів у Криворізькій сільській об’єднаній територіальній громаді та додаткових місцевих виборів у Шахівській сільській об’єднаній територіальній громаді Добропільського району Донецької області 23 грудня 2018 року, Комісія внесла відповідні зміни до своїх постанов від 12 жовтня 2018 року № 156 та № 157, виключивши в них відповідні позиції”, — зазначають у повідомленні.

Як пояснили у ЦВК, 18 жовтня до комісії надійшов лист Донецької обласної державної адміністрації — обласної військово-цивільної адміністрації щодо неможливості забезпечити у зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації проти України належну безпеку громадян та уникнення терористичної загрози під час проведення місцевих виборів у цих двох територіальних громадах. У цьому зв’язку пропонувалося відтермінувати проведення виборів до стабілізації ситуації.

“Розглянувши вказаний лист та інші документи, Комісія констатувала достатність підстав для встановлення нею неможливості забезпечити підготовку та проведення вищезазначених місцевих виборів”, — зазначають у ЦВК.

При цьому Цетрвиборчком звернув увагу Донецької ОВЦА на те, що розгляду питання щодо призначення перших місцевих виборів у Криворізькій сільській ОТГ та додаткових місцевих виборів у Шахівській сільській ОТГ на іншу дату можливе за повторним зверненням і після усунення перешкод, що унеможливлюють їх організацію та підготовку.

Читайте також:
Місцеві вибори в Польщі: кожен третій українець отримав мандат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна