Місцеві вибори в Польщі: кожен третій українець отримав мандат

 

Понад 90 українців виступали кандидатами на виборах у місцеві органи влади у Польщі, з яких 33 пройшли в ради, комуни і навіть регіональні збори.

Це означає, що кожен третій українець отримав мандат, повідомляє польське видання NCZAS.com. 

Так, у виборах взяли участь 92 українці. Кандидати від різних комітетів у всі рівні місцевого самоврядування: комуни, зборів та рад.

Вони також подали заявку на посади мерів. Двоє із 33 українців, які отримали мандат, будуть боротися за свою посаду у другому раунді виборів через тиждень.

Два українці увійшли в список Громадянської коаліції у Вармінсько-Мазурській обласній раді. Одним з них є Мирон Сич. Він отримав 19,7 тис. голосів.

В Бяли-Борі Іван Боднар буде боротися за місце мера.

У місті Свеце у Вармінсько-Мазурському воєводстві Славомір Ковальчук боротиметься за пост глави комуни. Варто зазначити, що у Вармінсько-Мазурському воєводстві українці спільно виграли 17 місць.

У Поморському воєводстві представник української меншини став радником Штумського повіту. Українець отримав мандат радника комуни в Мазовії.

У Подляському двоє стали міськими радниками Бяли Подляска, а одна українка зайняла місце в раді Бєльсько-Підляського повіту.

Ще один українець став радником в комуні. У Підкарпатті два українці стали радниками комун, а в Малопольскому — два радника повіту. У Нижній Сілезії українці зайняли два місця – одне в раді комуни і одне в раді Повіа.

Читайте також:
Депутати Львівщини проголосували за демонтаж левів з цвинтаря орлят

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна