Російські атомні підводні човни перестали бути “невидимими” для США, – росЗМІ

 

Російські атомні підводні човна (АПЧ) більше не є “невидимими” для армії США, оскільки їхній рух вже легко відстежують американські розвідувальні літаки.

Як пише російський журнал “Військово-промисловий кур’єр” у своєму випуску за 23-29 жовтня, США “щосили відпрацьовують нові способи виявлення підводних човнів”.

Повідомляється, що офіцери-підводники з Сєвєроморська наклали траєкторію польоту американського розвідувального літака “Оріон” на карту розташування російських АПЧ в ході навчань. “І всі десять точок повороту його маршруту припадали саме на місця розташування наших човнів. Тобто він їх навіть не шукав, а прямував до конкретної точки. “Оріон” виходив без будь-яких галсів точно на наш ПЧ (підводний човен — “Н”), скидав буй і йшов до наступного”, — пише автор статті Максим Клімов.

Він зазначає, що керівництво армії РФ не усвідомлює масштаб загрози від літаків США, зокрема й тому, що російська протичовнова авіація катастрофічно відстала від закордонного рівня.

Ідеологія навіть новітніх російських авіаційних пошуково-прицільних систем залишилася в 70-х роках. “Новела”, як було офіційно заявлено, “забезпечує збільшення ефективності Іл-38 в чотири рази”.

“Проблема в тому, що у Іл-38 можливості щодо малошумних підводних човнів — близькі до нуля”, — пояснив автор.

Він також звернув увагу на відставання за ступенем гучності четвертого покоління підводних човнів РФ від багатоцільових атомних субмарин ВМС США не менш ніж на 10 децибел.

Як показують дослідження, за однакового рівня гучності багатоцільові підводні човни “Северодвинск” і “Казань” серйозно поступаються за швидкістю американським підводним човнам типу Virginia і Seawolf.

Читайте також:
На російський авіаносець “Адмірал Кузнєцов” впав баштовий кран, — ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна