В ОРДЛО зник безпілотник ОБСЄ, який виявив ЗРК “Оса”

 

Над територією неконтрольованих районів Донеччини (ОРДО) в суботу вночі зник безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, який під час польоту поблизу населеного пункту Калинове виявив зенітний ракетний комплекс “Оса”.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу ООС 28 жовтня.

“Вчора вночі, під час прольоту над тимчасово окупованими територіями України, БПЛА СММ ОБСЄ дальнього радіусу дії, на схід від Нижньокринського, зафіксував ЗРК 9К33 «Оса» та автоцистерну для пального. Після цього БПЛА зафіксував колону з семи вантажівок на ґрунтовій дорозі поблизу кордону з Російською Федерацією, на ділянці, де відсутні пропускні пункти. Після фіксації колони вантажівок літальний апарат був скерований для подальшого спостереження за колонною”, – йдеться в повідомленні.

Протягом приблизно 35 хвилин до втрати зв’язку з БПЛА у районах поблизу Саурівки та Нижньокринського, з певною періодичністю, відзначалися перешкоди – за оцінкою, внаслідок глушіння.

Згідно зі звітом спостережної місії ОБСЄ, о 1:53 27 жовтня СММ втратила зв’язок із безпілотником. Він не повернувся до наземного пункту управління на підконтрольній уряду України території та вважається втраченим.

Наголошується, що СММ ОБСЄ вже неодноразово фіксувала засоби ураження повітряних цілей у зазначених районах, зокрема, 10.10.2018 БПЛА СММ ОБСЄ фіксував ЗУ-23, і 23 жовтня було зафіксовано ЗРК 9К33 “Оса”.

“Наведені численні факти, взяті виключно зі звітів СММ ОБСЄ, яскраво свідчать про наміри збройних формувань Російської Федерації приховати безперервний рух сил і засобів через непідконтрольну ділянку російсько-українського кордону, шляхом впливу на технічні засоби моніторингу, що є прямим перешкоджанням виконанню мандату СММ ОБСЄ”, – підкреслюється у повідомленні.

Читайте також:
У Foreign Policy змінили відповідь Хуга про відсутність
доказів присутності РФ на Донбасі для ОБСЄ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна