В ОРДЛО прибули великі гумконвої від Червоного Хреста та РФ

У п’ятницю, 26 жовтня, Міжнародний комітет Червоного Хреста направив через контрольно-пропускний пункт в’їзду-виїзду “Новотроїцьке” гуманітарний вантаж на тимчасово окуповані території Донбасу.
Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

“Через КПВВ “Новотроїцьке” на виїзд до ТОТУ в напрямку Донецька прослідувало 8 вантажних автомобілів з будівельними матеріалами загальною вагою понад 160 тонн. Гуманітарний вантаж направлений від Міжнародного комітету Червоного Хреста”, — розповіли у відомстві.

Напередодні, 25 жовтня, Росія незаконно перемістила на окуповані території так званий гуманітарний конвой двома автомобільними колонами.
У російському МНС стверджують, що автомобілі доставили понад 700 тонн “гуманітарної допомоги”.

Деякі сепаратистські речники назвали цей 82-й гумконвой найбільшим за весь час їх прибуття в ОРДЛО.

У зв’язку з цим, МЗС України надіслало ноту протесту Російській Федерації.

У суботу, 27 жовтня, українська сторона СЦКК заявила, що в окупованому районі Донецької області спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували колону з 45 вантажівок із російськими номерними знаками та написами “Гуманітарна допомога”, які рухались у західному напрямку неподалік Макіївки. Десять автомобілів у цій колоні були військового зразка.

Читайте також:
У Foreign Policy змінили відповідь Хуга про відсутність доказів присутності РФ на Донбасі для ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна