Кабмін погодив звільнення чотирьох голів ОДА, зокрема Київської та Луганської

 

Кабінет Міністрів на засіданні в середу, 24 жовтня, погодив звільнення голів Київської, Луганської, Чернівецької та Черкаської обласних державних адміністрацій.

Про це в коментарі Liga.net повідомив міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

“Сьогодні Кабмін погодив звільнення чотирьох “губернаторів”, – сказав він.

За словами Жданова, уряд погодив проекти указів президента про звільнення голови Луганської ОДА Юрія Гарбуза, голови Київської ОДА Олександра Горгана, голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука, а також голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка.

Крім того, Кабмін погодив призначення на посаду голови Київської облдержадміністрації Олександра Терещука, який наразі працює першим заступником голови одеської ОДА, а до цього очолював столичне міськуправління міліції (2014-2015).

Він мав би підпадати під люстрацію, оскільки за часів президента Януковича обіймав посаду начальника Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС України та очолював Управління МВС України у Волинській області.

Також уряд схвалив проект указу про призначення Олександра Вельбівця головою Черкаської ОДА. Зараз він займає посаду голови Черкаської обласної ради.

Читайте також:
Багаторічний екс-заступник глави МВС Олександр Савченко очолив Волинську ОДА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна