Багаторічний екс-заступник глави МВС Олександр Савченко очолив Волинську ОДА

 

Президент Петро Порошенко призначив колишнього високопосадовця МВС часів Кучми і Ющенка Олександра Савченка на посаду голови Волинської обласної державної адміністрації.

“Впевнений, що із цими завданнями новий голова Волинської ОДА Олександр Ілліч Савченко впорається. Бажаю на цій ниві плідних результатів”, – ідеться у зверненні на ФБ-сторінці глави держави.

Порошенко подякував за позитивні зрушення в області попередньому голові ОДА.

“Володимир Гунчик отримав пропозицію на іншу роботу і погодився”, – зазначив президент.

Порошенко “окремо наголосив”, що знає нового “губернатора”, голову обласної державної адміністрації років 18: “Це професійна, рішуча, патріотична, грамотна, обдарована людина”.

За його словами, має Олександр Савченко захистити бізнес і забезпечити порядок в області.

Савченка при цьому називають близьким до народного депутата групи “Воля народу”, співвласника групи компаній “Континіум” Степана Івахіва й іншого депутата з цієї групи Олександра Москаленка.
Сферою впливу Івахіва передусім є Волинь.

Володимир Гунчик займав пост голови Волинської ОДА з 24 липня 2014 року. На президентських виборах він був керівником виборчого штабу Петра Порошенка у Волинській області.

Хто такий Олександр Савченко

Олександр Савченко народився 5 серпня 1957 року в селі Нижні Верещаки Олександрівського району Кіровоградської області.

Має дві вищі освіти: Кіровоградський інститут сільськогосподарського машинобудування, інженер-механік (1979), Українська академію внутрішніх справ за спеціальністю “правознавство”, юрист (1994).

Із 1981 по 1984 рік працював інженером автогосподарства ГОЗО УВС м. Києва.

із 1984 по 1995 рік – в органах внутрішніх справ на різних посадах: оперуповноваженого, старшого оперуповноваженого, заступника начальника відділення Радянського РВВС Києва, заступник начальника відділу охорони громадського порядку УВС Києва, заступник начальника управління віз і реєстрацій, начальника управління паспортної, реєстраційної та міграційної роботи ГУВС Києва.

Із 1995 року – начальник Управління охорони громадського порядку ГУМВС України в м. Києві.

Із 1998 року – начальник Управління адміністративної служби міліції ГУМВС України в Києві, заступник начальника главку – начальник міліції громадської безпеки.

У 2001-2005 роках – начальник Головного управління, а згодом Департаменту адміністративної служби міліції, пізніше – Департаменту громадської безпеки МВС України.

Із 2005 по 2007 рік – директор Департаменту Державної служби охорони МВС України.

У 2007-2010 роках – заступник міністра внутрішніх справ України – начальник міліції громадської безпеки МВС.

Із 2012 року Савченко – помічник-консультант народного депутата України VII і VIII скликань, члена депутатської групи “Партія “Відродження” Віктора Развадовського, спочатку на платній основі, а з 2014 року – на громадських засадах.

У 2014 році був директором департаменту економічної безпеки та управління ризиками НАК “Нафтогаз України”.

У 2014-2016 роках – директор Департаменту економічної безпеки та управління ризиками НАК “Нафтогаз України” (департамент економічної, промислової, інформаційної безпеки та управління ризиками).
У 2014 році Савченко був обраний головою наглядової ради НАК “Нафтогаз України”.

Із 19 січня по 28 листопада 2017 року – перший заступник голови Київської ОДА Олександра Горгана. Звільнений за власним бажанням.

Декларація про майно Савченка, подана за 2016 рік, вказує на невідповідність його статків і предметів розкоші доходам на держслужбі.

У власності Олександра Савченка і його дружини значилися:

п’ять квартир в Києві площею (39,6 кв. м, 74,4 кв. м, 124,6 кв. м, 55,4 кв. м. і 74,4 кв. м);
дача в с.Осещина Київської області площею 272,8 кв. м;
шість земельних ділянок – площею 20 га, 95 соток, 15 соток і три по 12 соток;
три машиномісця в Києві;
об’єкти незавершеного будівництва, розташовані в селі Таїрове Одеської області: житловий будинок площею 199,57 кв. м і дві господарських споруди – 99 кв. м і 42 кв. м;
цінне майно: три одиниці швейцарських годинників – Harry Winston, Breguet, Omega, мобільний телефон Vertu, а також дві пари ювелірних прикрас;
три автомобілі: MERCEDES-BENZ GL 350 (2014 р.в.), AKURA MDX (2008 р.в.) і Toyota LAND CRUISER 200 (2016 р.в.).
Крім того, в графі “Цінні папери” Олександр Савченко зазначив 100 інвестиційних сертифікатів ПАТ “Радикал Банк” на суму 1,191 млн. гривень.

Мали подружжя Савченків і фінансові накопичення: на банківських рахунках – 240 тис. грн і 1450 тис. дол. США, готівкою – 900 тис. грн., 463 тис. дол. США та 70 тис. євро.

Читайте також:
“Запитання у справі про самогубство льотчика Волошина:
де ви берете таких, як голова ОДА Савченко?” – Казанжи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна