Чубаров вимагає від СБУ видворити з України голову російської рибкомісії

 

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на засіданні українсько-російської комісії з питань рибальства в Азовському морі у середу, 24 жовтня, у Києві повідомив про неприпустимість подібних переговорів, а також вимагав від СБУ негайно видворити з України голову російської делегації, керівника Азово-Чорноморського теруправління Росриболовства Ігоря Рульова.

Як передає “Крим. Реалії”, Чубаров під час засідання рибкомісії закликав припинити цю діяльність. “Тут сидить злочинець, що в’їхав на нашу територію, яку окупувала Росія. Ви розмовляєте зі злочинцем… Я не можу 5 років відвідати Крим. Вони вбивають, викрадають наших дітей. У нас понад 70 осіб (політв’язнів“Н”) сидять у російських в’язницях. Я вас закликаю негайно припинити це збіговисько”, — сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Своєю чергою нардеп Сергій Висоцький, який також відвідав засідання рибкомісії, повідомив, що зусиллями парламентарів “засідання комісії зірвано”.

“Заїхав на “рибну комісію”. Тут є ще Рефат Чубаров. Це ганьба. Голова “російської делегації” представник рибгоспу Росії Рульов незаконно в’їхав на територію Криму в аеропорт Сімферополь. І це не заважає нашим представникам сидіти за одним столом з цією людиною. Зараз нашими зусиллями засідання комісії зірвано. Вимагаємо від усіх державних органів відкликати своїх представників у ній і припинити цю ганьбу”, – написав Висоцький на своїй сторінці у Facebook.

Раніше в Києві почалося засідання 30-ї сесії українсько-російської комісії з питань рибальства в Азовському морі. На думку Чубарова, таким чином відбувається “гібридне розмивання суверенітету України”.

Читайте також:
За тиждень ми станемо свідками судового шоу над політв’язнями Кремля у Криму, — Гончар

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна