На Рівненщині бурштинщики напали на поліцію, побили й перекинули машини. ФОТО

 

У селі Кухітська Воля Зарічненського району приблизно 200 “бурштинщиків” напали на працівників поліції, які прибули на місце незаконного промислу.
Як передає “Новинарня” з посиланням на прес-службу ГУ НП Рівненщини, інцидент стався в четвер, 18 жовтня, близько сьомої години ранку, “під час патрулювання у протидії незаконному видобутку бурштину”.

“Зловмисники у балаклавах та з палицями у руках заблокували проїзд автомобіля, шарпали за форменний одяг, кидали каміння, пошкодили три службових автомобілі”, – ідеться в повідомленні.

У відділі комунікації ГУ НП зазначили, що “правоохоронцям  вдалося припинити конфлікт, нині протистояння немає”.

Фото: ГУ НП Рівненщини

Згодом керівник відділу комунікації поліції Рівненської області Антон Крук уточнив у коментарі УНІАН: правоохоронці проводили відпрацювання у місцях незаконного видобутку бурштину. Група людей у балаклавах у кількості 80 осіб намагалася перешкодити виконанню поліцейськими службових обов’язків. Згодом до них приєдналися ще близько ста людей.

“Одну службову машину зловмисники перекинули. У двох інших порозбивали вікна”,

– додав Крук.

Під час сутички працівники поліції тілесних ушкоджень не отримали, зброю не застосовували. Інформації про потерпілих унаслідок сутички до поліції поки що не надходило.

Для  координації дій, врегулювання конфлікту та недопущення його повторення на місце події виїхав заступник начальника ГУНП в Рівненській області Руслан Стрельбіцький.

Відомості за фактом опору працівникам поліції під час виконання ними службових обов’язків внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України (“Опір представникові влади, працівникові  правоохоронного органу…”).

Фото: ГУ НП Рівненщини

Поліцейські традиційно встановлюють усі обставини кримінального правопорушення та осіб, причетних до його вчинення.

Як відомо, раніше силові дії “бурштинщиків” із побиттям поліції на промислах Рівненщини відбувалися неодноразово, зокрема в червні 2018-го, у червні 2017 року.

Читайте також:
На Рівненщині – черговий конфлікт “бурштинщиків” з поліцією, зруйнували міст

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна