На Рівненщині бурштинокопачі перекрили трасу та побили поліцейських. ФОТО, ВІДЕО

 

Близько 150 людей 15 червня об 11:45 перекрили трасу “Київ-Ковель-Ягодин” поблизу села Федорівка Сарненського району на Рівненщині. Вони протестували проти того, що правоохоронці заважають їхньому незаконному видобутку бурштину-сирцю, повідомляють у поліції.

Протестувальники поводили себе агресивно. Поліцейські намагалися вгамувати натовп, однак ті почали шарпати правоохоронців і кидати у них каміння.

Один із чоловіків вибив у поліцейського відеокамеру, після чого виник конфлікт. У ході сутички тілесні ушкодження отримали поліцейські. До лікарів за допомогою звернулися восьмеро поліцейських.

“За фактами умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень під час виконання службових обов’язків та перекриття транспортних комунікацій слідчі відкрили кримінальні провадження за частиною 2 статті 345 та частиною 1 статтею 279 Кримінального кодексу України”, – додають у ГУНП.

За годину учасники протесту розійшлися. Рух трасою відновлено.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна